Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі

Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі - купить и читать книгу
Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі - купить и читать книгу
Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі - купить и читать книгу
0.00
0 отзывов
Артикул:164744

Характеристики книги "Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі"

Издательство:

Год издания: 2018

Количество страниц:

248

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-7279-44-9

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

60×90/16 (145x215 мм)

Вес:

400 г

Описание книги «Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі»

Що небезпечніше: вогнепальна зброя чи басейн? Що спільного між Ку-клукс-кланом і ріелторами? Що робить батьків ідеальними? Відповіді на ці та інші несподівані запитання дають у своїй книжці «Фрікономіка» американсь...

Описание книги «Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі»

Що небезпечніше: вогнепальна зброя чи басейн? Що спільного між Ку-клукс-кланом і ріелторами? Що робить батьків ідеальними? Відповіді на ці та інші несподівані запитання дають у своїй книжці «Фрікономіка» американський економіст Стівен Левітт і журналіст Стівен Дабнер. Проте це не просто захопливі й оригінальні пояснення. Це серйозний економічний аналіз із масштабними статистичними даними, які автори збирали протягом багатьох років. «Фрікономіка» дає змогу поглянути на звичні речі під іншим кутом зору, а також зрозуміти, що ми часто плутаємо причину й наслідок і стаємо на ті позиції, які є для нас зручними, а не об’єктивними.

 

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Книжка зацікавить якнайширше коло читачів, усіх допитливих людей, які критично мислять, а також тих, кому цікава економіка як наука, що дає відповіді на найрізноманітніші питання.

 

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

«Фрікономіка» — захоплива книжка про економіку, яка дає потужний поштовх до розвитку креативності та вміння бачити приховані сторони звичайних речей.

 

ПРО АВТОРІВ

Стівен Левітт — професор економіки Чиказького університету, дослідник і публіцист. У 2003 році нагороджений медаллю Джона Бейтса Кларка, яку вручають економістам віком до сорока років за внесок у розвиток економічної думки. У 2006-му увійшов до списку «100 людей, що формують наш світ» за версією журналу Time.

Стівен Дабнер — американський журналіст, письменник, публіцист, ведучий Freakonomics Radio. Писав для газети New York Times, журналів Time і New Yorker, викладав англійську мову в Колумбійському університеті.

 

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ

Ця книжка показує, на що здатна традиційна й старомодна економіка в руках безмежно допитливого й досвідченого практика... Зібраний матеріал не може не цікавити. Завжди постають питання, які є не лише грайливо-інтригувальними, а й водночас стосуються найважливіших проблем, — а потім знаходяться винахідливі й дотепні способи відповісти на ці запитання.

Economist

 

Доречні зіставлення, до яких вдаються Левітт і Дабнер, їхнє вміння безперервно «видобувати» повчально-інформативні істини, протиставляючи начебто непов’язані теми, — саме це й робить «Фрікономіку» книжкою, яка читається легко й цікаво.

New York Times

 

Нам здається, що ми добре знаємося на тому, як функціонує довколишній світ, але насправді це не так... У книжці «Фрікономіка» економічну науку та конкретні дані використовують для того, щоб поставити під сумнів наші припущення щодо всього... Прочитавши цю книжку, ви не лише знатимете чимало цікавинок для обговорення з друзями, але й почнете критичніше сприймати багато речей, які подаються як факти.

Harvard Business Review

 

Облиште своє уявлення про порослого мохом професора, який переймається коливаннями відсоткових ставок: Левітт зосереджує свою увагу на нагальних проблемах реального світу... Основою всіх дослідницьких тем, які порушує автор, є переконання, що складні явища можна зрозуміти, якщо віднайти правильну позицію споглядання. Левітту подобається застосовувати цей принцип до нашого повсякденного життя, і завдяки цьому ця книжка стала бестселером.

Publishers Weekly

 

ЦИТАТИ

Про економіку

Можна стверджувати, що мораль показує, яким люди хотіли би бачити довколишній світ, тоді як економіка демонструє, яким він є насправді. Це величезний масив інформації про робочі місця й нерухому маєтність, про банківську діяльність та інвестиції. Але інструменти економіки можна з такою самою легкістю застосувати й до тем, які є, чесно кажучи, цікавішими.

 

Про стимули

Стимули — це наріжний камінь сучасного життя. Тому здатність розуміти стимули, а часто — і буквально винюхувати їх, є ключовою при розгадуванні майже кожної таємниці й кожної головоломки — від насильницького злочину й шахраювання у спорті до знайомства через інтернет.

 

Про загальноприйняті переконання

Узвичаєна істина часто буває хибною. Усупереч пророцтвам, подальшого різкого сплеску злочинності в 1990-х так і не сталося. Лише гроші не гарантують перемоги на виборах, а вісім склянок води на день — яка прикра несподіванка! — жодним чином не покращують вашого здоров’я, бо це так ніколи й не було

доведено на практиці. Загальноприйняте переконання часто виявляється нашвидкуруч зліпленою фальшивкою, яку до біса важко, та все ж можливо розпізнати.

 

Про силу цифр

Коли знаєте, що вимірювати і як вимірювати, то складний довколишній світ стає менш складним. Якщо навчитеся правильно аналізувати інформацію, то будете в змозі розгадувати таємниці й головоломки, котрі в інакшому разі розгадати було б неможливо. Бо ніщо так добре не позбавляє плутанини й протиріч, як величезна сила цифр.

Стівен Левітт
США, 29.05.1969

Стівен Левітт - американський письменник.

Читать полностью

Отзывы о книге «Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
59 Seconds. Think a Little, Change a Lot

Ричард Уайзмен

463 
Купить
The Stuff of Thought

Стивен Пинкер

554 
Купить
Досягай і процвітай

Арианна Хаффингтон

150 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі"

Наверх