Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Чорний - це колір

Чорний - це колір - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:140710

Характеристики книги "Чорний - це колір"

Издательство:

Год издания: 2016

Количество страниц:

272

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-614-147-1

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

300 г

Описание книги «Чорний - це колір»

Автобіографічна повість «Чорний – це колір» – перша книга швейцарської письменниці Ґрізелідіс Реаль, що охоплює події з її життя на початку 60-х. Після невдалого шлюбу мати чотирьох дітей опиняється у с...

Описание книги «Чорний - це колір»

Автобіографічна повість «Чорний – це колір» – перша книга швейцарської письменниці Ґрізелідіс Реаль, що охоплює події з її життя на початку 60-х. Після невдалого шлюбу мати чотирьох дітей опиняється у скруті – безробіття, злидні, туберкульоз, погрози соціальної опіки відібрати дітей. У сподіванні на краще життя вона тікає до Мюнхена разоміз дітьми і чорнимамериканським коханцем, який страждає від нападів шизофренії, але не полишає спроб штудіювати медицину. Без грошей і документів у неприязній до нелегалівНімеччині на неї чекає нелегка доля. Щоб заробити дітям на шматок хліба, вона спершу тиняється нічними вулицями, щоразу наражаючись на небезпеку, а потім опиняється у підпільному борделі. Приязнь до американських чорних солдат, серед яких трапляються щирі приятелі і фантастичні коханці, дружба з циганською родиною, що дивом вціліла у таборах смерті, а згодом – допомога своїм колегам-повіям та іншим знедоленим, викинутим на соціальні маргінеси людям – ось що допомагає вижити навіть у найкритичніші моменти життя, як неодноразово зізнається сама Ґрізелідіс, героїня цієї сповіді.

Отзывы о книге «Чорний - це колір»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Чорний - це колір
2020-02-18 12:27:57

Швейцарка Ґрізелідіс Реаль – відома суспільна діячка, котра починаючи з сімдесятих років активно боролася за права повій, очолюючи демонстрації, збираючи підписи під петиціями. Вона – жінка непересічної долі. За її власним передсмертним бажанням на її могилі зроблено напис: «Ґрізелідіс Реаль. Письменниця, художниця, повія».

Дебютний автобіографічний роман мадам Ґрізелідіс «Чорний – це колір» - справжній еротичний трилер, де головну роль виконує сама письменниця, а другорядні (численні секс-партнери) – темношкірі військові американської бази.

Але спершу була втеча з благополучної Швейцарії до розділеної на два табори повоєнної Німеччини. Цілком реальна загроза від опікунської служби у вигляді позбавлення материнських прав на двох дітей, змушують Ґрізелідіс разом зі своїм темношкірим коханцем Біллом, хворим на шизофренію, тікати до німецького міста Мюнхена. З цього часу починаються непевні часи бідування та жебрацтва. Хоча сама героїня спочатку мала добрі перспективи – випускниця Цюріхської школи мистецтв мала художній хист, але вона стала на круту доріжку, що врешті решт, привів її у глухий кут.

 Отже, шістдесяті роки, Мюнхен, дислокація американських військ на військовій базі поблизу. Здається підробіток сам собою проситься: наркотики, розваги, кохання за гроші. Але це була б цілком звична для літератури такого кшталту оповідь (згадайте книги «Одинадцять хвилин» Пауло Коельйо, «Мемуари гейші» Артура Голдена, Эльчина Сафарли «Туда без обратно»), де героїня робить певні висновки, шукає розради у сповіді. У романі «Чорний – це колір» героїня зовсім не жалкує про свої вчинки, вона не намагається «обілити» себе, шукаючи виправдання чи пояснення. Вона так хотіла, їй це приносило задоволення, ще й яке…

Ґрізелідіс Реаль буквально оспівує красу темношкірих американських солдатів, відшукуючи у своєму лексиконі влучні епітети на позначення відтінків будь-чого: розміру, кольору, дотику, смаку…. Вона не криється у висловленні свого захоплення від інтимних стосунків (пригод) з темношкірими. Інколи це викликає огиду, інколи подив, інколи хочеться відкласти книгу на певний час. Героїня описує все як є, не оминаючи увагою найменших дрібниць, зосереджується в основному на відчуттях.

Ґрізелідіс Реаль – вільна від моралі жінка. Ніяка буцегарня, куди вона все-таки потрапила за торгівлю зіллям, не здатна забрати у неї хоч часточку її вільного духу. «Мюнхенський» період її життя це основа відвертого роману «Чорний – це колір», але про роки повернення до нормального життя, про літературну, мистецьку і суспільно-політичну кар’єру Ґрізелідіс тут вже не йдеться. Нерозкритим залишається життєвий шлях письменниці на батьківщині, доля її дітей, що перебували в сиротинці. Цей роман лише про «чорний» період Ґрізелідіс Реаль.

Чи варто читати такі книги? Думаю, так. Але не всім. Чомусь на книзі немає наліпки 18+, хоча її зміст може шокувати у будь-якому віці.

Пігмаліон

Джордж Бернард Шоу

266 
Купить
Іменем Батька

Балла

160 
Купить
The Twelve-Mile Straight

Eleanor Henderson

378 
Купить
У трюмі

Владимир Арсениевич

175 
Купить
How to Fall in Love

Сесилия Ахерн

294 
Купить
Наверх