Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Анна Ярославна

Анна Ярославна - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:131975

Характеристики книги "Анна Ярославна"

Издательство:

Год издания: 2011

Количество страниц:

140

Язык:

Украинский

ISBN:

978-966-2171-80-8

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

60×84/16 (145x200 мм)

Вес:

200 г

Описание книги «Анна Ярославна»

Постать Анни Ярославни, доньки Ярослава Мудрого, королеви Франції, вже кілька століть привертає увагу дослідників і митців. Їй присвячено чимало наукових розвідок, творів  літератури та образотворчого мистецтва . Здаєтьс...

Описание книги «Анна Ярославна»

Постать Анни Ярославни, доньки Ярослава Мудрого, королеви Франції, вже кілька століть привертає увагу дослідників і митців. Їй присвячено чимало наукових розвідок, творів  літератури та образотворчого мистецтва . Здається, тема вичерпана. Виявляється ні.
Праця Наталії Крутенко "Анна Ярославна. Історико-літературна та мистецтвознавча розвідка" ― перше ґрунтовне дослідження, яке виводить давно знайому тему на новий рівень осмислення, наповнює її новими реаліями, аргументовано спростовує помилки, якими досі рясніє життєпис нашої видатної землячки. 
Свідомо відійшовши від традиційної схеми висвітлення долі коронованої киянки, авторка розширила межі прочитання теми. Вперше досліджується родовід Анни Ярославни, доля бібліотеки французької королеви, версії щодо її смерті та місця поховання.
Спростовуються укорінені помилки в біографії ― твердження про перехід у католицьке віросповідання, місце коронування Анни в кафедральному соборі Реймса, багаторічну бездітність, наявність у королеви власного герба.
Прикрасою книжки є унікальний ілюстративний матеріал ― з атрибуцією портретів французької королеви досі невідомого авторства європейських митців, мініатюри з "Великих Французьких хронік" із зображенням на них Анни у колі сім'ї, пам'ятника королеві Анні у Парижі. 
Розповідь про французьку королеву слов'янського походження однаково цікава як для підготовленого читача (істориків, культурологів), так і для широкого читацького загалу.
Анна Ярославна ― наш перший посол у Європі в далекому ХІ столітті. Наша гордість, прикраса нашої історії, тож цілком закономірно, що книжка вийшла в серії "Українці у світовій цивілізації". А погляд на видатну історичну постать крізь призму мистецьких і літературних творів робить видання по-справжньому королівським!
 У другій частині видання подано скорочений виклад книжки, перекладений французькою мовою Максимом Маурітссоном та Дмитром Чистяком.

Отзывы о книге «Анна Ярославна»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх