Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

І прибуде суддя

І прибуде суддя - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:174934

Характеристики книги "І прибуде суддя"

Год издания: 2018

Количество страниц:

240

Язык:

Украинский

ISBN:

978-617-12-4674-4

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

250 г

Описание книги «І прибуде суддя»

Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось ...

Описание книги «І прибуде суддя»

Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось дивне й жахливе. Останньою краплею стає раптове самогубство судді, після чого містечко поринає в темну круговерть. Але прибуває новий суддя. Ним стає сам Георгій. Він одержимий майже маніакальною жагою справедливості, бажанням нещадно карати винних та нарешті розплутати цю темну історію. Однак чи має право виносити вирок той, хто сам мусить бути покараний? Адже він знає, що також винен…

Про автора:
Володимир Лис — журналіст, драматург, прозаїк, почесний громадянин Волині, «Людина року», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, автор «Найкращого роману десятиріччя», володар титулу «Золотий письменник України», багаторазовий призер «Коронації слова», зокрема переможець «Гранд-Коронації слова».

Отзывы о книге «І прибуде суддя»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу І прибуде суддя
2020-02-18 12:27:57

Відомий сучасний прозаїк Володимир Лис - багаторазовий призер Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» та багатьох інших. Візитівкою автора є роман «Століття Якова», чотирисерійна екранізація котрого відбулась 2016 року. Творами Володимира Лиса зачитується не одне покоління, кожний новий роман чекають з нетерпінням, а перевидання більш ранньої прози лише додає популярності автору.

Психологічний трилер «І прибуде суддя» вперше було видано в 2004 році, й дана книга це перевидання в більш вдалій палітурці, як на мене. Володимир Лис не вперше звертається до жанру психологічної навіть містичної прози. Хоча його історичні твори більше припадають до душі читачам.

Сюжет роману вибудовується довкола випускника львівського юрфаку Георгія, котрий після закінчення навчання отримує направлення на роботу у невеличке містечко Стара Вишня, що на поліссі. Він прибуває нічним потягом, котрий в такій глухомані зупиняється лише раз на добу і тільки серед ночі. Прибуває й одразу стає свідком таємничого вбивства провідниці потяга з якого він щойно зійшов. Виявляється Людмила Черняк, а саме так звали провідницю, раніше мешкала в Старій Вишні і чомусь відріклась туди хоч колись повертатись. Здається все містечко промовляє до новоприбулого судді химерних шепотом: «Тікай звідси, чоловіче. Тут тобі не місце». Але Георгій вирішує лишитись. І тут починається гра, опонентів і правила якої годі й зрозуміти.

Володимир Лис поміщає свого героя в чуже для нього середовище, навіть вороже. А саме головне, здається, всі мешканці провінційного містечка знають якусь страшну таємницю, а от Георгію її не розкривають. Знову стається не то вбивство, не то самогубство. Нова місцева знайома Георгія Ніла Трачук після ночі кохання на ранок була вже мертвою. Хтось, чи сама? Пізніше суперник Георгія на суддівську посаду Микита Бушняк теж знайдений повішеним у саду. Здається, всі з ким стикається близько Георгій пізніше помирають. Але оповідь у книзі ведеться від імені Георгія і ми ж то знаємо, що не він убивця. Чи може він?

Письменник так майстерно закручує сюжет довкола містичних подій, так накаляє психологічну напругу, приплітає сновидіння-марення, апокаліптичні картини Їєроніма Босха та Франсіско Ґойї у потаємній кімнаті. Зрозуміло одне – твориться щось непояснювальне. Головний герой потрапляє у якусь часову пастку, вибратися з якої неушкодженим хоча б душевно просто неможливо.

«І прибуде суддя» Володимира Лиса – напружений психологічно-містичний трилер, де головний герой стає іграшкою у чужих руках. Парадоксально, але факт: суддя приїздить творити суд, але судять його.

Чистий метал людського слова

Роман Іваничук

240 
Купить
Игра вне времени

Ратмир Бурлуцкий

184 
Купить
Карбід
Карбід

Андрій Любка

250 
Купить

Разделы, в которых можно купить "І прибуде суддя"

Наверх