Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

ТОП-10 цікавих книг, перекладених українською у 2017 році

5.11.2020 09:56

Кількість україномовної літератури, яку читає весь світ, невпинно зростає, і нас це дуже тішить. В передостанній місяць року ми вирішили зробити огляд тих перекладів відомих зарубіжних творів, які нам запам’яталися найбільше. Всі вони вже полюбилися безлічі читачів, і ви теж можете приєднатися до їх числа!

 

ТОП-10 цікавих книг, перекладених українською у 2017 році

 

Купить книгу Гаррі Поттер і Прокляте дитя”, Джоан Роулінг

Ця книжка не потребує реклами, більше того – вона стала чи не найочікуванішою у цьому році для наших читачів.

Думки стосовно даної частини розділилися: хтось радо зустрів новий формат подачі тексту, комусь навпаки такі зміни не сподобалися. Та прочитати чергову частину «Гаррі…» все ж вартує – хоча б для того, щоби скласти власну думку!

 

"Оповідь Служниці", Маргарет Етвуд

Купить книгу Дія розгортається в республіці Гілеад, де при владі стоять військові. В країні нещадні порядки і звичаї, повагою в суспільстві користуються лише офіцери та їхні дружини. Але з якихось нікому не відомих причин у дружин офіцерів не народжуються діти. Щоб продовжити рід, офіцери вибирають з числа простих дівчат ту, котра виносить йому дитину. Таких називають Служницями…

Роман був написаний у 1985 році, через два роки здобув премію Артура Кларка, ще через два – екранізований. У 2006 році твір канадійки вперше видали російською, і ось лише зараз світ побачила українська версія – майже одночасно з адаптованим телесеріалом.

 

Купить книгу "Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи", Мік Вікінг

Поняття «хюге» для нас зовсім нове і незвичне. Зате нам добре знайоме слово «депресія». А ось жителі Данії – однієї з країн, де майже цілий рік похмура погода, зовсім не депресують, навпаки – радіють життю і навіть у  дрібницях знаходять позитивні моменти.

Як це їм вдається? Відповідь дає автор книги – засновник Дослідницького інституту щастя в Копенгагені, котрий роками досліджує данське життя.

 

Купить книгу "Руїни бога", Кейт Аткінсон

Це один із найбільш резонансних і формально найцікавіших воєнних романів у англійській літературі останнього часу, родинна сага завдовжки у століття.

Книга була визнана однією х найкращих за 2015 рік за версією видань Time, Washington Post, The Chicago Tribune, The Seattle Times, Kirkus, а також здобула престижну британську нагороду Costa Book Awards у номінації «Найкращий роман». Зараз і у українських читачів є можливість ознайомитись з нею – завдяки старанням видавництва «Наш формат».

 

Купить книгу "Трейнспоттінґ", Ірвін Велш

Трейнспоттінґ – збірна назва хобі, пов'язаних із залізницею. Та в цій книзі мова далеко не про колекціонування моделей поїздів! Тут стара недіюча залізнична станція Едінбурга стає місцем розгортання драматичних подій.

Автор гостро піднімає питання наркотиків, в деталях описуючи життя чотирьох місцевих наркозалежних, які знаходяться майже на межі. За цим романом знято два фільми – «На голці» та «Т2: трейнспоттінґ».

 

"Чудовий ранок. Як не проспати життя", Гел Елрод

Автор цієї книжки – надзвичайна людина. У 20 років він попав в автомобільну катастрофу, в якій чудом вижив, та дуже Купить книгу побився і впав у кому. Лікарі прогнозували йому швидку смерть, та він не лише прийшов до тями, став на ноги, і навіть пробіг після цього марафон.

Хлопець, якому пропонували попрощатися з життям, вирішив навпаки жити на повну. Сьогодні він розповідає читачам всього світу, як перебудувати свій день так, щоб прожити його максимально результативно, а отже – наповнити своє життя глибоким смислом і емоціями. І починати вартує з ранку….

 

Купить книгу "Забагато щастя", Еліс Манро

Чому у Всесвіті випадково виникає якийсь несправедливий дисбаланс, коли велике щастя однієї людини – нехай нетривале і хистке – живиться великим нещастям іншої? Оповідання відомої канадки вперше видані українською мовою – видавництвом ВСЛ за підтримки The Canada Council for the Arts.

Книга містить десять розповідей про непримітних з першого погляду людей, без якихось захмарних амбіцій і грандіозних життєвих планів, та від страхітливого фаталізму і парадоксальних вивертів їхніх доль часами стає моторошно.

 

Купить книгу "Ловець повітряних зміїв", Халед Госсейні

Дебютний роман афгано-американського письменника побачив світ у 2003 році. До 2005 він залишався у топі списку бестселерів New York Times, а через два роки за його мотивами був знятий одноіменний фільм.

Це історія афганського хлопчика Аміра, з яким трапилась подія, що неабияк змінила його життя. Тоді він не допоміг другові у біді через власне боягузтво, і відчуття провини гнітило його протягом життя – поки Амір не вирішив виправити свою помилку… Тепер ми маємо змогу читати цей роман українською!

 

Купить книгу "Капіталізм і свобода", Мілтон Фрідман

За версією журналу Time, ця книга входить у сотню найкращих нон-фікшн книжок, написаних англійською мовою з 1923 року. Перекладена на 18 мов, англомовних подано півмільйона примірників. Класика політико-економічної літератури ХХ століття – розкриває зв’язок між економічною та політичною свободою. Ця книга зараз, як ніколи, актуальна для України.

 

"Протистояння. Том 1, Том 2", Стівен Кінг

Відразу два твори «короля жахів» пропонуємо на завершення огляду. Насправді, це один роман, але з продовженням. І, до речі, він визнаний одним із найкращих і найвідоміших в творчому доробку Кінга за його більш ніж сорокарічну кар’єру. Купить книгу

Історію про небезпечну пандемію, яка знищила практично все населення планети, автор видав ще в 1978 році. В наступному ж 1979 вона була номінована відразу на 4 премії, в тому числі «Всесвітню премію фентезі».

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх