Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Найкраще українською: 12 новинок зими 2017-2018, виданих рідною мовою

5.11.2020 09:56

Щороку 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Сьогодні на нашій планеті нараховується близько 6 тис. мов, проте 96% населення Землі розмовляє на трьох сотнях найвідоміших, інші ж потроху вимирають. Саме з метою їх підтримки ЮНЕСКО оголосила у 1999 році започаткування даного свята. Ну а ми з метою підтримки нашої рідної мови пропонуємо вам підбірку найкращих україномовних новинок, виданих за останні місяці!

 

Найкраще українською: 12 новинок зими 2017-2018, виданих рідною мовою

 

Купить книгу "Пробудження", Олівер Сакс

Неймовірна розповідь про групу пацієнтів, які з майже безнадійного стану повертаються до життя. Ще більше дивує те, що роман заснований на реальних подіях: після Першої світової війни кілька тисяч людей поринули в багаторічний сон, з якого вивести їх вдалося завдяки новому препарату з вибуховим «ефектом пробудження». А розробив його британський лікар-невролог Олівер Сакс, він же – автор даної книги. У Великобританії та поза її межами лікар Сакс відомий як популяризатор медичної науки, новатор у сфері лікування душевних хвороб. Найбільш незвичайні випадки психічних розладів, які зустрічались у його практиці, Олівер почав описувати у книжках, за що навіть отримав від The New York Times звання «поета-лауреата сучасної медицини».

 

Купить книгу "Мої винаходи", Нікола Тесла

Нікола Тесла – американський винахідних сербського походження. Саме йому вдалось винайти змінний струм та електродвигун на його основі, а також полі фазову систему. Тесла безпосередньо керував процесом створення найбільшої у світі Ніагарської ГЕС у 1895 році та забезпечив її потужними генераторами, які розробив сам. На честь його в системі СІ навіть названа одиниця вимірювання магнітної індукції – тесли (Тл). Але це далеко не всі факти з життя винахідника. Детальніше про його роботу та навіть деякі пророцтва стосовно майбутнього, які вже почали справджуватись, можна прочитати в автобіографії Ніколи. Рекомендуємо книгу всім, хто цікавиться наукою та технічним прогресом.

 

Купить книгу "Коханці Юстиції", Юрій Андрухович

Абсолютна новинка на книжковому ринку – паранормальний роман відомого українського письменника про родинно-побутові і політичні чвари, зґвалтування, грабунки, розбещення малолітніх, ідейні зради та жахливі покарання за все це. Всього у книзі «вісім з половиною» історій реальних злочинців, які діяли на Галичині. Письменнику довелось підняти немало архівних справ в роботі над книгою. «Я не вигадував цих історій, - коментує свою роботу Юрій Андрухович. - Лише доповнив реальні події вірогідними деталями». Книга вийшла після досить тривалої творчої паузи автора і вже наробила неабиякого галасу у широких читацьких колах.

 

Купить книгу "Ship Life, або Сім місяців добровільного рабства", Ольга Мельник

Ця книга – подорожній щоденник українки, яка влаштувалась офіціанткою на американський круїзний лайнер. Авторка день за днем відтворює реальні події місяців, проведених на борту, ділиться своїми враженнями, відкриттями і переживаннями. «Коли я повернулась додому після закінчення робочого контракту, мене часто запитували, як там було. Різним людям я розповідала різні речі – залежно від настрою. Хтось дізнавався про красу Карибських островів, а хтось про те, що за сім місяців у мене не було жодного вихідного дня. Та повну картину моїх пригод вдалося викласти лише у книзі, - розказує молода авторка. - Так чи інакше, з часом усе погане забувається, а хороше й далі викликає усмішку. Круїзний лайнер став однією з найстрокатіших сторінок мого життя». Хочете відвідати понад 20 країн Європи, Північної і Центральної Америки та з головою поринути у корабельне життя? Тоді запрошуємо – велике плавання чекає!

 

Купить книгу "Урбамістика", Уляна Галич

Збірка віршів тернопільської поетки включає в себе твори різних років та семантичного звучання. Та всіх їх об’єднує тема пошуку містики на вулицях буденного міста. Повсякденні урбаністичні горизонти у рядках ніби оживають, отримують нове звучання і змушують подивитись на них під новим кутом.

В анотації до книги читаємо: «Для всіх, кому не байдужа поезія і хто й досі вірить у чари». Мабуть, це і є найбільш влучна характеристика даної книги. Надихайтесь!

 

Купить книгу "Щира шахрайка", Емілі Локгарт

Вісімнадцятилітня сирота Джул більш за все воліє бути схожою на супергероїв із улюблених коміксів. В погоні за мрією вона вчиться майстерно копіювати чужі голоси і навіть зовнішність, буквально перевтілюючись у інших людей. І коли дівчині випадає нагода знайомства з багатійкою-втікачкою Імоджен, вона за звичкою починає перевтілюватися у Іммі… Історія у дусі талановитого містера Ріплі зацікавить і підлітків, і дорослих. Авторка книги - американська письменниця Емілі Локгарт, автор бестселерів за версією The New York Times, Publishers Weekly та The Wall Street Journal, володарка цілого ряду премій і нагород – довела, що її твори дійсно вартують уваги.

 

Купить книгу "Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху", Керол Двек

Керол Двек - провідна дослідниця в галузі психології, професор психології Колумбійського та Стенфордського університетів. Протягом багатьох років вона досліджувала силу людських переконань і їхній вплив на наше життя. Намагаючись з’ясувати, чи є талант запорукою успіху, Керол зробила революційне відкриття. Успішність у навчанні й роботі, бізнесі та спорті, мистецький хист і взагалі кожна сфера людського життя можуть змінюватися залежно від того, що саме ми думаємо про власні можливості й таланти. Наші вміння не є сталими, і лише старанність та наполеглива праця здатні призвести до реальних досягнень. Книга яскраво показує мислення лідера й жертви, пояснюючи природу людини через її ставлення до життя. Те, ким ми станемо, залежить від того, що ми думаємо!

 

Купить книгу "Лаґом. Шведські секрети щасливого життя", Лола Екерстьом

Культура і побут шведів влаштовані так, що люди задовольняються найнеобхіднішим, не перевантажуючи своє життя зайвими деталями. Неофіційна назва Швеції звучить як Lagomlandet  (в дослівному перекладі - «країна помірності»). Звідти і пішла назва стилю життя «лаґом». Ми вже добре знайомі з терміном «хюгге». Та якщо лейтмотивом «хюгге» служить насамперед вміння створити навколо себе комфорт, то «лаґом» ( в перекладі  - «достатній», помірний», «якраз») відображає саме характер шведів – їх уміння зберігати рівновагу у невизначених ситуаціях, знаходити баланс між роботою і відпочинком, користю і втіхою. В шведському менталітеті, як і у інтер’єрах, присутній мінімалізм – «щасливі люди» переконані, що саме помірність у думках і діях дозволяє уникати зайвих стресів, підтримувати бадьорий дух і відчуття щастя.

 

Купить книгу "Правила, які варто порушити. Жити за власним кодексом", Річард Темплар

Ми змалечку запрограмовані на певну кількість установ, не відвідати які просто не маємо права – якщо хочемо чогось досягти у життя: садок, школа, університет, робота. Список стереотипів продовжує створення сім’ї  у певному віці, придбання машини, квартири, депозит в банку… Річард Темплар переконаний, що кожен має свій шлях і успіх не залежить від дотримання правил, надиктованих суспільством! Він написав цілу серію «Правил…», висвічуючи в них питання саморозвитку, кар’єрного успіху та особистого щастя. При написанні керувався власним досвідом – як життєвим, так і професійним. Поради автора перевірені на практиці, а їхня дієвість доведена успіхом мільйонів читачів по всьому світу.

 

Купить книгу "Серце медитації. У пошуку глибинної усвідомленості", Далай-Лама

Дзоґчен або практику Великої Досконалості багато хто вважає верхівкою всіх духовних практик у тибетському буддизмі. Саме завдяки їй ми можемо досягти глибинної усвідомленості та прожити власне життя, транслюючи у навколишній світ мудрість і співчуття - неодмінні супутники глибинної усвідомленості. Це процес індивідуальний для кожного, але якщо раптом вдасться перетворити його на колективний, ми б стали на кілька кроків ближчими до миру у всьому світі. Відкрийте секрети практики Великої досконалості разом з головним буддійським лідером нашого часу. Вождь тибетського народу у вигнанні є не тільки лауреатом Нобелівської премії миру та володарем Золотої медалі Конгресу США, а й видатним учителем, вченим та автором понад сотні книг.

 

Купить книгу "Державне багатство народів", Даг Деттер, Стефан Фьольстер

Цей нон-фікшн створений у співавторстві швейцарського спеціаліста з управління інвестиціями та шведського економіста. Книгу включено до списку «Книга року - 2015» журналу The Economist та до найкращих книг 2015 року газети Financial Times. Автори впевнені, що якісне управління державними активами (мається на увазі все – від заводів до лісів та історичних пам’яток) може допомогти вирішити проблему боргів будь-якої держави, та навіть дасть більший прибуток, аніж загальні інвестиції в інфраструктуру - транспорт, енергетику, зв’язок. Даг і Стефан стверджують, що завдяки покращенню управління національним багатством можна збільшити стандарти життя та зміцнити демократичні інституції в цілому світі.

 

Купить книгу "Еволюція грошей. Фінансова історія світу", Ніл Ферґюсон

Що таке гроші? Чим саме займаються банки? Яка різниця між акціями й облігаціями? Навіщо купувати страхові поліси чи нерухомість? Більшість людей знає лише приблизні відповіді на ці запитання. Автор книги прирівнює фінансову неосвіченість до природних катастроф, запевнює – наслідки від неї не кращі. Ніл Ферґюсон — британський історик, журналіст, професор Гарварду, старший науковий співробітник Оксфорду і Стенфорду. В даному виданні він розкриває найцікавіші фінансові таємниці, які стоять за кожним історичним феноменом та доступно пояснює різноманітні фінансові явища, які впливають на рівень розвитку суспільства. Книга призначена для широкого кола читачів.

Отзывы

0

Мой список хотелок определенно пополнит "Ship Life, або Сім місяців добровільного рабства" (у меня у самой был планы работать на лайнере, поэтому интересно узнать историю человека, котрый это пережил) и "Мої винаходи" (о Телсе слышала давно, и раз вышла его биография, надо брать). А вообще столько классных книг выходит от украинских издательств. И обложки крутые. Так держать ребята!

Ответить
Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх